DIY: Gezichtsmaskertjes!

masker

Naast het grote aanbod van gezichtsmaskers in winkels kun je die makkelijk, met natuurlijke ingrediënten, zelf maken. Ik heb op internet superveel recepten voor gezichtsmaskers gevonden voor verschillende huidtypes! Ze zijn heel makkelijk om te maken en ze kosten niets (natuurlijk moet je wel de producten in huis hebben), maar het is stukken goedkoper dan maskertjes in de winkel kopen. Want dat doe ik meestal, omdat ik te lui ben om een maskertje zelf te maken. Maar eigenlijk moet ik toegeven dat het veel leuker is om ze zelf te maken. Deze DIY maskers zijn leuk om samen te maken met vriendinnen, of gewoon om jezelf te verwennen. Lees mee!

Normale huid

Honing/Yoghurt masker

honing

Benodigdheden:

– 1 theelepel honing

– 1 theelepel normale yoghurt

Hoe maak je het?

Mix de honing en yoghurt samen en smeer het op je gezicht. Na 15 minuten wachten, spoel het af met lauw water. Als je een droge huid hebt, kun je er nog wat extra honing bij doen. Maar als je een vette huid hebt, kan je er een paar druppels limoensap bij doen.

Perzik masker

perzik

Benodigdheden:

– 1 middelgrote perzik

– 1 eetlepel honing

– 3 eetlepels havermeel.

Hoe maak je het?

Kook de perzik tot hij helemaal zacht is en prak het dan totdat het glad is. Voeg dan de honing en de havermeel erbij en smeer het uit op je gezicht. Laat het maskertje een kwartier zitten en spoel het daarna met koud water af.

Komkommer masker

komkomer

Benodigdheden:

– Een halve komkommer

– 6 eetlepels gewone yoghurt

– Eventueel 2 plakjes komkommer

Hoe maak je het?

Snij als eerst de komkommer heel goed fijn en meng het met de yoghurt. Je kunt het daarna eventueel pureren in de blender. Breng het masker daarna aan op je gezicht en leg eventueel 2 plakjes komkommer op je ogen. Laat het dan 20 minuten intrekken en spoel het af met koud water.

Papaya masker

papaya

Benodigdheden:

– Een kwart van een papaya (zonder schil of pitjes)

– 1 eetlepel yoghurt

– 1 eetlepel honing

– Een paar handjes havermout

Hoe maak je het?

Voor het masker heb je maar een kwart van de papaya nodig. Snij de papaya eerst door de helft en verwijder daarna de pitjes en de schil. Snij dan de papaya in stukjes. Doe de blokjes in een kommetje en prak ze fijn. Ook kun je een blender gebruiken. Prak of blend net zo lang totdat er geen grote stukjes meer inzitten. Voeg vervolgens een eetlepel yoghurt toe, en daarna een eetlepel honing. Meng dit alles en doe er dan een paar handjes havermout bij. Mix alle ingrediënten samen, en smeer het op je gezicht. Haal het er na 15 minuten af en spoel het af met warm water.

Droge huid

Avocado masker

avocado

Benodigdheden:

– Een halve avocado

– 3 eetlepels honing

Hoe maak je het?

Prak de avocado tot het geheel glad is en meng het dan samen met de honing. Laat het maskertje 10 minuten zitten en spoel het daarna af met koud water.

Chocolade masker

imagesCA8SRQ6I

Benodigdheden:

– 2 eetlepels cacaopoeder

– 1 eetlepel havermout

– 5 eetlepels (volle)melk

– 1 eetlepel hüttenkäse

Hoe maak je het?

Meng het cacaopoeder, de havermout, de hüttenkäse en 1 eetlepel melk goed samen. Voeg dan de overige 4 eetlepels melk toe en roer het geheel tot een dikke pasta (Ik zou aanraden om een blender te gebruiken). Breng het masker aan op je huid en laat het 20 minuten intrekken. Spoel het dan af met koud water.

Vette huid

Bananen masker

banaan

Benodigdheden:

– 1 rijpe banaan

– 1 theelepel honing

– 1 sinaasappel of 1 limoen.

Wat moet je doen?

Prak de banaan fijn en meng dit samen met de honing. Meng dit dan met een paar druppels van de sinaasappel of de limoen. Zorg dat je gezicht schoon of gereinigd is voor je het masker aanbrengt. Laat het 15 minuten zitten en spoel het daarna af met lauw water.

 Vermoeide huid

Aardbeien masker

naamloos

Benodigdheden:

– 5 aardbeien

– 2 eetlepels yoghurt

– 2 eetlepels honing

Hoe maak je het?

Roer en prak alle ingrediënten samen tot het een glad beslag wordt. Breng dit goedje aan op je gezicht en laat dit ongeveer 10 minuten inwerken. Spoel het af met lauw water. Gebruik dit masker niet wanneer je een droge of gevoelige huid hebt!

Dit was het, ik hoop dat jullie het leuk vonden!

Welk masker ga jij maken?

Liefs,

logoundertekst2

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties
DIY: Gezichtsmaskertjes!

2 gedachtes over “DIY: Gezichtsmaskertjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s