Tips tegen vet haar!

01690c4f28c392cdf80d7f0b9533b65356273b4993

Ik wil wat met jullie delen. Ik heb namelijk heel snel last van vet haar. Als ik het een à twee dagen niet was ziet het er alweer vet uit. Hoe vervelend het ook is, ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Daarom heb ik een aantal tips verzameld die kunnen helpen om vet haar te voorkomen/verhelpen. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

Voorkomen:

 • Ga niet te vaak met je handen door je haar. Zo stimuleer je de vetproductie. Masseer je hoofdhuid ook zo min mogelijk tijdens het wassen. Als je het moeilijk vindt om ervan af te blijven, kan je je haar opsteken of in een staart doen.
 • Je hoofdhuid produceert uit zichzelf talg (vet). Als je je haar iedere dag wast, haal je die beschermlaag er elke keer af. Hierdoor gaat je hoofdhuid juist meer talg produceren en wordt je haar dus sneller vet. Probeer daarom het wassen van je haar met shampoo vaker uit te stellen. Begin bijvoorbeeld eerst om de dag en bouw dit langzaam af. Het kan even lastig zijn, maar in de loop van de tijd zal je echt wel verschil merken.
 • Was je haarborstel. Veel mensen vergeten dit, maar dit is echt een must. Doordat je je borstel elke dag gebruikt, hoopt het vet en schilfertjes (iek!) zich steeds meer op. Wil je een frisse en schone borstel, was hem dan met (een ontvettende) shampoo. Dit hoef je natuurlijk niet iedere dag te doen, een tot twee keer in de week is al voldoende.
 • Gebruik geen crèmespoeling of een haarmasker bij de wortels van je haar, maar alleen in je punten. Zulke verzorgende producten maken je haar zacht en glanzend, waardoor het er wat vettig uit kan zien.
 • Spoel je haar na het wassen goed uit, om te voorkomen dat er resten shampoo of conditioner achterblijven.
 • Gebruik haarproducten die passen bij jouw haar. Als je haar bovenop je hoofd snel vet wordt, gebruik dan niet een te voedende shampoo. Kies voor een shampoo met zo min mogelijk siliconen en oliën.
 • Borstel je haar niet te vaak. Haal alleen de klitten eruit en ga niet te vaak met de borsteltjes van je haarborstel over je hoofdhuid heen.
 • Verschoon je kussensloop regelmatig. Doordat je elke dag met je hoofd op je kussen ligt, komen er bacteriën op, die je haren uiteindelijk weer opnemen.

Verhelpen:

 • Droogshampoo is dé uitvinding van de eeuw. Spuit het waar je haar vet is, verdeel en kneed het in je haar met je handen en klaar!
 • Stel: Je haar doet er heel lang over om op te drogen of je hebt een keer geen tijd om je haar uitgebreid te wassen. Was dan alleen het bovenste gedeelte (rond je kruin) van je haar en doe de rest in een staart naar achteren. Doe dit bijvoorbeeld in de wasbak of onder de douche, waarna je meteen een handdoek over je hoofd doet. Dit is veel sneller en scheelt je veel tijd.
 • Bij steil haar valt vettig haar meestal sneller op. Het is dus ook een optie om je haar te krullen of een beetje warriger te maken.
 • Ros even flink met een handdoek door je de bovenkant van je haar. De handdoek neemt namelijk het vet gedeeltelijk op. Doe dit niet te vaak, dan kan het je haar beschadigen.

Veel succes!

Liefs, Iris

Advertenties
Tips tegen vet haar!

Een gedachte over “Tips tegen vet haar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s